Kuten kaikki aikuisia myöten tietävät, on joulussa jotain outoa taikaa.Kuten kaikki aikuisia myöten tietävät, on joulussa jotain outoa taikaa.
2169514.jpg
uKuuralehdon puutarhassa tämän taian sai kokea vain tiettynä talvisen yön hetkenä. Siihen havahtuivat myös talon eläimet.Kuralehdon puutarhassa tämän tai´an sai kokea vain tiettynä talvisen yön hetkenä. Siihen havahtuivat myös talon eläimet.
2169683.jpg
Kissat jäivät niille sijoilleen ihmetellen näkemäänsä.iKissat jäivät niille sijoilleen ihmetellen näkemäänsä.
2169691.jpg
SSillä puutarhan yhteen kohtaan oli ilmestynyt luminen maisema muun puutarhan ollessa täydellisesti kesän kukoistuksessa. puutarhan yhteen kohtaan oli ilmestynyt luminen maisema muun puutarhan ollessa täydellisesti kesän kukoistuksessa.
2169548.jpg
SSinisenHetken lapset olivat jo nukkumassa, kun Juulia havahtui johonkin...inisenHetken lapset olivat jo nukkumassa, kun Juulia havahtui johonkin...
2169551.jpg
SSilmänsä avattuaan hän näki oudon partaisen punaiseen tupsulakkiin ja punaisiin karvalla koristeltuihin vaatteisiin pukeutuneen olennon, joka kutsui häntä nimeltä ja pyysi häntä herättämään sisaruksensa kanssaan puutarhaan.ilmänsä avattuaan hän näki oudon partaisen punaiseen tupsulakkiin ja punaisiin karvalla koristeltuihin vaatteisiin pukeutuneen olennon, joka kutsui häntä nimeltä ja pyysi häntä herättämään sisaruksensa kanssaan puutarhaan.
2169559.jpg
YYöpaita yllään Juulia lähti puutarhaan hämmästyen talvisesta maisemasta. Pojat olivat pikaisesti pukeutuneet, sillä he eivät tienneet miksi ulos piti lähteä keskellä yötä.öpaita yllään Juulia lähti puutarhaan hämmästyen talvisesta maisemasta. Pojat olivat pikaisesti pukeutuneet, sillä he eivät tienneet miksi ulos piti lähteä keskellä yötä.
2169554.jpg
Fanny oli kipittänyt hiljaa muiden perässä ulos ja ihmetteli muiden tavoin kummaa hahmoa…Fanny oli kipittänyt hiljaa muiden perässä ulos ja ihmetteli muiden tavoin kummallisia tapahtumia.
2169562.jpg
Heidän vierellään seisoi iso partainen hahmo, joka alkoi kertoa heille tarinaa...Heidän vierellään seisoi iso partainen hahmo, joka alkoi kertoa heille tarinaa...
2169565.jpg
 "Kaukana, kaukana Pohjan perukoilla, siis Korvatunturilla, asui muinoin perhe, jossa oli viisi tonttulapsosta, ja heidän isänsä oli joulupukki..." Lapset kuuntelivat tarinaa ihan hiiskumatta, sillä mitään tämän vertaista he eivät olleet koskaan kuulleet, puhumattakaan siitä, mitä he näkivät silmiensä edessä tapahtuvan.  Pohjan perukoilla, siis oikeammin Korvatunturiksi kutsutussa paikassa, asui muinoin perhe, jossa oli viisi tonttulapsosta, ja heidän isänsä oli joulupukki..." Lapset kuuntelivat tarinaa ihan hiiskumatta, sillä mitään tämän vertaista he eivät olleet koskaan kuulleet, puhumattakaan siitä, mitä he näkivät silmiensä edessä tapahtuvan.
2169576.jpg
"To"Tonttulapsoset joutuivat usein olemaan yksin heidän isänsä, joulupukin, joutuessa matkaamaan koko maailman ympäri, sillä joulupukin tehtävä oli ilahduttaa kaikkia maailman lapsia...""Kaukana, kaukana Pohjan perukoilla, siis oikeamnttulapsoset joutuivat usein olemaan yksin heidän isänsä, joulupukin, joutuessa matkaamaan koko maailman ympäri, sillä joulupukin tehtävä oli ilahduttaa kaikkia maailman lapsia..."
2169584.jpg
""Joulu oli suurin juhla, mitä tonttulapset saattoivat kuvitella, sillä se oli heidän isänsä nimikkojuhla, jolloin kaikki antoivat lahjoja toisilleen sen kunniaksi, että maailmaan oli kauan, kauan sitten syntynyt Jeesus-lapsi..."Joulu oli suurin juhla, mitä tonttulapset saattoivat kuvitella, sillä se oli heidän isänsä nimikkojuhla, jolloin kaikki antoivat lahjoja toisilleen sen kunniaksi, että maailmaan oli kauan, kauan sitten syntynyt Jeesus-lapsi..."
2169588.jpg
"Mu"Mutta tonttulapset pelkäsivät jäävänsä ilman lahjoja, koska heidän isänsä, joulupukki, lähti porojen vetämässä reessä kiitämään kohti sinistä avaruutta lentäen halki taivaan lahjasäkki mukanaan..."tta tonttulapset pelkäsivät jäävänsä ilman lahjoja, koska heidän isänsä, joulupukki, lähti porojen vetämässä reessä kiitämään kohti sinistä avaruutta lentäen halki taivaan mukanaan lahjasäkki, jossa oli kaikenlaisia kivoja tavaroita, joita tonttulapsetkin olisivat itselleen halunneet ..."
2169589.jpg
"Tonttulapset eivät voineet estää isäänsä lähtemästä, vaikka heidän sydämensä särkyi joka kerta isän lähteissä matkaansa...""Tonttulapset eivät voineet estää isäänsä lähtemästä, vaikka heidän sydämensä särkyi joka kerta isän lähteissä matkaansa..."
2169644.jpg
- Voi, isi, kuiski Fanny muistaen, ettei hänenkään isänsä ollut kotona.- Voi, isi, kuiski Fanny muistaen, ettei hänenkään isänsä ollut kotona.
2169622.jpg
 - -Hys, hiljaa, Fanny, Samuel komensi sisartaan. Mitä sitten tapahtui? Samuel kysyi hahmolta.Hys, hiljaa, Fanny, Samuel komensi sisartaan. Mitä sitten tapahtui? Samuel kysyi hahmolta.
2169620.jpg
- V- Voi! Huudahti Johan huomatessaan pienen patsaan lumessa. Katsokaa tätä!oi! Huudahti Johan huomatessaan pienen patsaan lumessa. Katsokaa tätä!
2169602.jpg
- - Tämä on kylmä! Juulia kokeili hohtavaa lumista kuusta, sillä hän epäili näkevänsä unta.eili hohtavaa lumista kuusta, sillä hän epäili näkevänsä unta.
2169607.jpg
Samassa kuusi vaihtoi väriä Juulian silmien edessä. - Se on totta. Minä olen hereillä, Juulia ihmetteli.Samassa kuusi vaihtoi väriä Juulian silmien edessä. - Se on totta. Minä olen hereillä, Juulia ihmetteli.
2169630.jpg
- Tä- Tänä yönä voit toivoa jotain, hahmo kuiskasi Fannylle. Toiveesi toteutuu.nä yönä voit toivoa jotain, hahmo kuiskasi Fannylle. Toiveesi toteutuu.
2169631.jpg
- M- Minäkin haluan isin kotiin, Fanny sanoi ihan hiljaa. Ihan kuten tonttulapsetkin toivoivat.inäkin haluan isin kotiin, Fanny sanoi ihan hiljaa. Ihan kuten tonttulapsetkin toivoivat.
2169656.jpg
- - Voit luottaa siihen, että näet taas pian isäsi, partainen hahmo vastasi. Se lupaus on minun joululahjani sinulle, Fanny.Voit luottaa siihen, että näet taas pian isäsi, partainen hahmo vastasi. Se lupaus on minun joululahjani sinulle, Fanny.
2169636.jpg
- - Miten tarina jatkuu? Fannykin halusi tietää.Miten tarina jatkuu? Fannykin halusi tietää.
2169629.jpg
"Jo"Jouluyönä myöhään, siis todella myöhään, tonttujen ollessa nukkumassa, saapui heidän isänsä kotiin", hahmo jatkoi kertomustaan.uluyönä myöhään, siis todella myöhään, tonttujen ollessa nukkumassa, saapui heidän isänsä kotiin", hahmo jatkoi kertomustaan.
2169640.jpg
"Toisten ollessa syvässä unessa, kaikki eivät kuitenkaan nukkuneet, sillä heidän isänsä, se joulupukki, joka saapui takaisin kotiin, herätti tonttulapset keskellä yötä, sillä hänellä oli ollut kova ikävä lapsiaan, joille hänellä ei ollut jäljellä yhtään lahjaa jaettuaan kaikki lahjat muille maailman lapsille. Kotiin tultuaan joulupukki kuitenkin huomasi, että hänen pienet tonttunsa olivatkin saaneet lahjoja muilta kilteiltä ihmisiltä, sillä heillä oli uudet kelkat ja tonttulakit...""Toisten ollessa syvässä unessa, kaikki eivät kuitenkaan nukkuneet, sillä heidän isänsä, se joulupukki, joka saapui takaisin kotiin, herätti tonttulapset keskellä yötä, sillä hänellä oli ollut kova ikävä lapsiaan, joille hänellä ei ollut jäljellä yhtään lahjaa jaettuaan kaikki lahjat muille maailman lapsille. Kotiin tultuaan joulupukki kuitenkin huomasi, että hänen pienet tonttunsa olivatkin saaneet lahjoja muilta kilteiltä ihmisiltä, sillä heillä oli uudet kelkat ja tonttulakit..."
2169650.jpg
"Vain kaikista pienin tontuista, se joka juuri oli oppinut huterasti kävelemään, jäi ilman tonttulakkia, sillä niin pientä lakkia ei kukaan maailmassa osannut valmistaa. Eivät edes tontut itse, jotka muuten pystyivät aivan kaikkiin ihmetekoihin, sillä he olivat taikalapsia taikamaailmasta.." Hahmo oli ottanut pikkuisen Gretan vuoteestaan ja piteli tyttöä sylissään tämän repiessä hahmon partaa ja nauraa kihertäessä hahmon sylissä. - Tä, ii - tä, Greta jokelteli."Vain kaikista pienin tontuista, se joka juuri oli oppinut huterasti kävelemään, jäi ilman tonttulakkia, sillä niin pientä lakkia ei kukaan maailmassa osannut valmistaa. Eivät edes tontut itse, jotka muuten pystyivät aivan kaikkiin ihmetekoihin, sillä he olivat taikalapsia taikamaailmasta.." Hahmo oli ottanut pikkuisen Gretan vuoteestaan ja piteli tyttöä sylissään tämän repiessä hahmon partaa ja nauraa kihertäessä hahmon sylissä. - Tä, ii - tä, Greta jokelteli.
2169832.jpg
"Niinpä joulupukki johdatti lapsosensa takaisin sisälle vuoteisiinsa nukkumaan. Aamun koittaessa tontut luulivat nähneensä unta yöllisistä tapahtumista eivätkä he koskaan hiiskahtaneet edes toisilleen siitä, mitä olivat nähneet, sillä siinä tapauksessa taika olisi voinut kadota ikiajoiksi ja tonttulapset tiesivät, että tulee uusi aika, jolloin joulupukin on jälleen lähdettävä, mutta joka kerta hän palaa takaisin lastensa luokse sinne Pohjan perukoille.. eh, Korvatunturille. Ja joka vuosi samaan aikaan siellä pienessä puutarhassa, missä muuten oli ikuinen kesä, ilmestyi taikakuusi luomaan talven taikaa tonttulapsille.""Niinpä joulupukki johdatti lapsosensa takaisin sisälle vuoteisiinsa nukkumaan. Aamun koittaessa tontut luulivat nähneensä unta yöllisistä tapahtumista eivätkä he koskaan hiiskahtaneet edes toisilleen siitä, mitä olivat nähneet, sillä siinä tapauksessa taika olisi voinut kadota ikiajoiksi ja tonttulapset tiesivät, että tulee uusi aika, jolloin joulupukin on jälleen lähdettävä, mutta joka kerta hän palaa takaisin lastensa luokse sinne Pohjan perukoille.. eh, Korvatunturille. Ja joka vuosi samaan aikaan siellä pienessä puutarhassa, missä muuten oli ikuinen kesä, ilmestyi taikakuusi luomaan talven taikaa tonttulapsille."

Tämän tarinan myötä toivotan kaikille oikein ihanaa ja lämmintä joulun aikaa sekä iloa uudelle vuodelle


PS. Muistakaa osallistua arvontaan... Ilmoittautumiskohta löytyy ihan alhaalta...