Kuuralehdossa valmisteltiin Erikin matkaa Ranskaan noutamaan Sofia kotiin. Muu perhe oli nyt turvallisesti kotona, mistä Sofialla ei ollut mitään tietoa vaan hän luuli lastensa sekä lastenhoitajansa joutuneen kidnapatuiksi.
1476300.jpg
Erik puki ylleen merikapteenin asunsa, takin, housut ja lakin (puettavat)
1476306.jpg
Salaa hän kokeili päähänsä myös matka-arkustaan esiin kaivamaansa toista tärkeää päähinettä.
1476305.jpg
Sen hän piilotti kainaloonsa ollessaan lähdössä hyvästelemään perhettään ennen lähtöään.
1476307.jpg
Samassa kiirehti Lili huoneeseen.-Tu vas ou? Lili kysyi, johon Erik selitti lähtevänsä Ranskaan Fiaa  kotiin hakemaan.
1476308.jpg
- Ah oui? A France! Je viens aussi!  Ja niinhän siinä kävi, että Erikin lähdettyä kohti Ranskaa oli myös Lili merkillisesti kadonnut...
1476290.jpg
Sillä välin Amanda tarkasteli Fian nimismiehen mukana Ranskasta kotiin lähettämiä tavaroita. Fian tärkeimmiksi hankinnoiksi osoittautui Amandan mielestä jotakin aivan muuta kuin tuiki tärkeää kodin sisustamista ajatellen.  -Katso nyt tuotakin, Amanda osoitti nimismiehelle hopeista joutsenta. Mitä sen tytön päässä liikkuu. -Ehkä hän on rakastunut, nimismies vastasi siihen  yrittäen saada Amandan ajatukset siirtymään tavaroista hieman.. hmm.. toisenlaisiin asioihin.
1476295.jpg
Amanda ei ehtinyt kuulla nimismiehen huokausta juostessaan jo sisälle laittamaan loppuja joutsenia vitriiniin.- Olkoon siinä, hän puuskahti.
1291730.jpg
Tyttöjen huoneeseen he kiikuttivat pienen nukketalon (Cocosta), millä lapset saisivat leikkiä. -Onko hölmömpää ennen nähty? Amanda kysyi nimismieheltä. -Älä nyt, Amanda, nimismies vastasi. -Tokihan lapset leikkiä tahtovat.
1453825.jpg
-Mahdoton sentään! Amanda huudahti, kun nimismies oli kiinnittänyt jonkun kummallisen vempeleen tyttöjen vuoteen ylle. -Mikäs tuo sitten mahtaa olla? Höyheniä ja helmiä? (kirpparilöytökorvis, johon vähän lisäilin höyheniä)
1295845.jpg
Nimismiehen laittaessa kattolampun paikoilleen, Amanda huokasi helpotuksesta. -Tuo ainakin on toimiva laite eikä pelkkä koriste.
1295847.jpg
-Hmm, Amanda tuumaili lamppua katsoessaan. Tällä kertaa Fia osui oikeaan ostaessaan helmiä. Taisiko edes ymmärtää tuota kattolampuksi? (Mansetti, ripustettu koukulla kattoon rautalangan avulla)
1453822.jpg
Dagmarin ostamat matot levitettiin tyttöjen huoneeseen.
1291729.jpg
Ja lopuksi Lilin tilaama (Cocosta)yöpöytä sijoitettiin sängyn viereen. -Alkaa jo näyttää asumiskelpoiselta, myhäili Amanda lopulta.
1453852.jpg
Tällä välin Samuel oli saanut äitinsä hänelle lähettämän kissa-ajokin (kirpparilöytö) ja huristeli sillä pitkin huonettaan...
1453854.jpg
...Johanin seuratessa häntä omalla ajokillaan. Kylläpäs heillä riittikin riemua huristellessaan peräkanaa.