Amanda ja Dagmar päättivät lähteä katsomaan uutta pukeutumishuoneen vaatekaappia kuultuaan sen vetävän vertoja kaikille koko paikkakunnalla oleville kaapeille. Niin ja miksei koko pitäjässä olevillekin kaapeille. Eipä oltu samanveroista kaappia nähty missään Pohjanperukoillakaan, mikäli Jämä-Joonaan sanoihin oli uskomista. Ei, totta vieköön. Ja hän kun oli maailmaa nähnyt. Joten olihan sellainen nähtävyys omin silmin todettava vanhat rouvat tuumivat ja lähtivät kohti huonetta.
1836499.jpg
-
Me voimme hieman järjestellä täällä samalla, nyt kun täällä kaappikin on, tuumi Amanda Dagmarille portaita ylös kiivetessään. Mutta Dagmar jo katseli huonetta, ja mitä hänen silmiinsä osuikaan...
1836452.jpg
- Jestas sentään! Dagmar huudahti. Mitä nuo ovat?
1836467.jpg
Dagmar kurkisti varovaisesti divaanin takaa sen päällä lojuville tarvikkeille. -Katso ihmeessä, Amanda! Pelkät kuminauhat! Entäs nuo toiset sitten! Ei kai tyttäresi pidä tuollaisia vaatteita?
1836504.jpg
Amanda katseli hetken Dagmarin osoittamaan suuntaan. -Hmm, hän sitten sanoi. Ei kai hän niitä pidä, koska näyttävät siinä lojuvan. Jaa, aika mitättömiltä näyttävät kyllä...
1836561.jpg
-Mutta silitysrauta hänellä ainakin on, Amanda tuumasi voitonriemuisena. Jospa on kangas palanut kuumalla raudalla silittäessä?
1836517.jpg
-No ei hänellä kyllä muutenkaan taida kovin kummoisia vaatteita olevan, Dagmar katseli ympärilleen. Miten sinä oikein olet tuon tytön kasvattanut? Vai Ranskastako se on tuonut...noita...mitä lie?
1836534.jpg
-Katso nyt tuotakin, Dagmar meni lähemmäksi. Eihän kunnolliset ihmiset käytä moisia vekottimia.
1836537.jpg
- En ymmärrä, mistä se on näitä hankkinut, Dagmar huudahti. Ja kuka ne on tänne kaappiin järjestänyt? Ettei vaan..? Mitäs nyt meistä kuvitellaan, sanopas se!
1836552.jpg
-Etkös ole tyttärellesi kunnon pöksyjä saanut hankittua? Dagmar kyseli. Minä jätän nämä nyt ainakin hänelle tänne. Ja pitäköön huolen, että käyttää niitä jalassaan tästä lähtien!
- Ai, noitako? naurahti Amanda. Ovatkos ne sinun omat pöksysi?
1836461.jpg
- Mieluummin kunnon puuvillahousuja kuin tällaisia naruvaatteita, Dagmar sanoi päättäväisesti. Eiväthän nämä millään voi pysyä päälläkään edes.
1836549.jpg
- Tuo ainakin pysyy päällä, Amanda vastasi rauhallisesti katsoen pitsipaitaa.
1836542.jpg
- Hänhän palelluttaa itsensä, jos ei pukeudu lämpimästi, Dagmar jatkoi kuuntelematta Amandan vastaväitteitä.
1836543.jpg
- Hattuja hänellä ainakin on pään lämpimänä pitämiseen, Amanda hekotteli katsoen kaapin päälle.
1836547.jpg
- Ja näyttää olevan lisää hattuja tuossa tuolilla, hän jatkoi.
1836514.jpg
- Juu, tuumasi Dagmar. Loput vaatteet puetaankin päälle noista pulloista ilmeisesti.
Amandaa harmitti, koska Dagmar tuntui saaneen viimeisen sanan, joten hän lähti puutarhaan rauhoittumaan.
1836493.jpg
Puutarhassa odottikin melkoinen yllätys, sillä sinne oli ilmestynyt kaariportti kuin tyhjästä.
1836481.jpg
Sen edessä meni Dagmarkin sanattomaksi unohtaen täysin tuohtumisensa Fian hepenistä.
1836477.jpg
-Tästä pääsee läpi, Amanda kuiskasi Dagmarille. Ajatella!
1838052.jpg
Siinä se oli, uusi kaariportti.  Eipäs uskaltanut Dagmar jäädä puutarhaan pidemmäksi toviksi, koska ymmärsi portin tyhjästä ilmestyneen. Liekö ollut Jämä-Joonaan tekoja, vai mistä lie oli siihen tiensä löytänyt? Ettei vain... Amanda?
1838070.jpg
Porttipa hyvinkin, Amanda katseli. Liekö ollut Herbertin tekosia tuokin? Hän mietti ja nauroi miettiessään, kuinka Dagmar oli pelästyneenä juossut sisälle.
1838075.jpg
Tokko uskaltaa enää puutarhaan ilmestyä ollenkaan, Amanda hekotteli. Noituudeksihan se tätä luulee, kun aina jotain kummallista tapahtuu. Ja luulee minun mokomaan pystyvän. Pöh! Mutta mitäs alkoi Fian vaatteista minua moittimaan. Sama jos luuleekin, että olen noita.