Saatuaan nimismiehen työmatkaltaan tuomia kankaita ja kyllästyttyään katsomaan päivästä toiseen yöpaidassaan kulkevaa Dagmaria, Amanda päättää aloittaa Dagmarille uusien vaatteiden ompelemisen, sillä kyllähän Dagmar tarvitsi jouluksi uudet vaatteet kesäpukunsa tilalle. Ei hän aivan turhaan ollut mieltään osoittanut, myönteli Amanda itsekseen.
2102571.jpg
Ihan ensimmäiseksi Amanda ompelee pitsistä paidan Dagmarin vastusteluista huolimatta.
- Tällainen reikäkangas, Dagmar huokaisee. Ei pidä edes vatsanseutua lämpimänä muusta puhumattakaan. Kunnon flanellia sen olisi pitänyt olla...
- Ei ollut kaupoissa saatavana flanellia, Amanda tokaisi Dagmarin valittamiseen kyllästyneenä. Mitäs siitä, vaikka se ei aivan totta ollutkaan, Amanda mietiskeli mielessään.
2102572.jpg
Amanda piteli sylissään loppua pitsikangaspalasta katsoen vaativasti Dagmaria.
- Ei! Huudahti Dagmar. Näistä lohenpunaisista en ainakaan luovu. En! Muuten saan reumatismini takaisin ja sitä kolotusta en kestä. Ei missään nimessä! Nämä saavat kelvata!
- Sinä et taida tietääkään, mikä sen kolotuksen syynä on, Amanda tirskuu itsekseen, mutta antaa suosiolla Dagmarin pitää lohenpunaisensa. - Ehkä Dagmarin olisi kannattanut nuorempana vaihtaa jo lohenpunaiset hieman kevyemmän mallisiin, Amanda heläyttää naurun. Ei taitaisi enää olla kolotuksista tietoakaan...
2102573.jpg
Annettuaan Dagmarin pitää pöksynsä, sillä eihän hän väkisin aikonut toiselta tämän housuja pois repiä, Amanda auttoi uuden hameen Dagmarin ylle sovitusta varten. -Pitäköön pöksynsä, omatpahan ovat, Amanda mietti. Kauniin paidan hän ainakin sai.
2102575.jpg
- Kas, Dagmar katsoo hameen helmaa. Olet ainakin ajatellut, että tämä päällä pystyy liikkumaankin.
2102574.jpg
- Sinä nyt et uteliaisuudeltasi paikoillasi pysyisi, vaikka seinään kiinni sidottaisiin, Amanda mutisi hiljaa.
Kyllä tästä tulee ihan sopiva, hän sanoo ääneen.
2102576.jpg
- Vielä viimeistely, niin se on valmis, Amanda tuumaa.
-Väri on oikein hyvä, Dagmarkin myöntyy. Näistä koristeluista oikein tiedä. Vanhalla ihmisellä...
2110954.jpg
-Seisohan nyt aloillasi, Amanda sanoo, kun puku vihdoin on valmis. Katsotaan onko se kaikin puolin onnistunut.
2110945.jpg
-Kyllä minä aion nyt istua, Dagmar päättää. Rupea nyt mannekeeraamaan kuin mikäkin... Hyvä se on vähemmälläkin töllistelemisellä.