SinisenHetken lapset ovat aina olleet etuoikeutetussa asemassa, sillä heillä on useasti ollut onnea saada sellaista, mistä muut kylän lapset eivät ole osanneet edes uneksia.
1805489.jpg
Viinitilalle matkattuaan pojat saavat ajankuluksi uusia leluja. Johan leikkii sinisellä hienolla autollaan, kun taas..
1836343.jpg
Samuelin auto on valkoinen sairaankuljetusauto.
1836355.jpg
- Hei, huudahtaa Samuel. Et voi tulla tämän eteen. Tämä auto on menossa tätä tietä. Sen pitää odottaa, koska tämä on menossa hakemaan sydänkohtauksen saanutta mummoa sairaalaan! Pois tieltä!
1836379.jpg
- En leiki sun kans, jos en saa ajaa tästä! Närkästyy Johan. Saat leikkiä yksin. Ei se ehtiny tulla oikeasti ennen tätä autoa, koska tämä on kilpa-auto! Samuel katsoo sinistä autoa, joka näyttää kyllä hienolta, paljon hienommalta kuin hänen omansa, joten...1836383.jpg
- Vaihdetaan autot, ehdottaa Samuel. Silloin saat ajaa aina ensin joka paikasta...
Ja niin he jatkoivat leikkiään tuntikausia sulassa sovussa uusilla autoillaan.
1836329.jpg
Tytöt saivat kehdon, jossa nukkui pieni nalle. -Pojat saivat kumpikin oman auton, nurisi Juulia. Me saimme vain yhden nallen yhteiseksi tuon sängyn kanssa! Pitääkö siis toisen leikkiä sängyllä ja toisen nallen kanssa?
1858819.jpg
Aivan kuin tyttöjen huoli yhdestä yhteisestä lelusta olisi kiitänyt avaruuksiin, oli erääseen paikkaan oudosti ilmestynyt jotain  uskomattoman ihanaa...
1858827.jpg
Se oli niin pieni, ettei väki siitä ohi kulkiessaan edes sitä huomannut, mutta tilanne korjaantui sähköisen viestinnän avulla illan pimentyvänä hetkenä. Niinpä yllätys oli suuri, vaikka tiedossa olikin jo ollut pienen ihanuuden saapuminen SinisenHetken lapsille.
1858848.jpg
Kurjenpolvessa oli pidetty arpajaiset, missä nukke oli ollut voittona ja niin tytöt saivat iloissaan vastaanottaa kauniin nukkeneidon, joka heidän mielestään muistutti kovasti niitä espanjattaria, joita Fanny oli Ranskassa asuessaan tavannut. Tytöt nimesivät uuden nukkensa Maribel-nimiseksi.
1858840.jpg
Ja paljon sopuisammin kuin pojat omalla tahollaan, alkoivat tytöt leikkimään uudella nukellaan sekä nallevauvallaan.