Erik ja Fia tutustuvat huolella viinitilalla olevaan taloonsa.
1836320.jpg
Keskimmäiseen kerrokseen päästyään, he huomaavat siellä olevan avotakan. Erik huomaa takassa olevan polttopuut valmiina, joten ilmeisesti takka on käyttökelpoinen. - Ei hassumpaa, hän toteaa. Kylmien ilmojen tultua ainakin voimme tarvittaessa lämmittää taloa. Siis mikäli tänne Provincen alueelle tulee milloinkaan niin kylmää..
1836310.jpg
Samassa Fiakin asteli huoneeseen, silmäili ympäriinsä, muttei puhunut mitään.
1836299.jpg
- No, houkutteli Erik Fiaa lausumaan mielipiteensä. Mitä pidät takasta?
1836314.jpg
-Hmm, Fia hymisi. En taida pitää tästä lattiasta. Mitä ihmettä ne rakennusmiehet ovat laittaneet lattialle? Onko tämä joku suoja estämässä maalitahrat lattialta, vai mikä? Ja, niin.. seinät kyllä välttävät. Mutta voisit kurkistaa mitä tämän lattialle laitetun kummallisen materiaalin alla on!
1853616.jpg
Mitäpä miehet eivät suostuisi tekemään saadakseen puolisonsa tyytyväisiksi, joten niin oli Erikinkin mentävä kontalleen ja käärittävä tuo Fian osoittama lattiapinnoite kasaan. Sen alta paljastuikin puupinta.
1838035.jpg
- Ahaa, Fia tuumasi Erikin saatua koko lattian peittäneen maton kasaan. Vai tällainen, Fia jatkoi. Ehkä ei hyvä sittenkään. Mitäs jos laittaisit sen sittenkin takaisin. Ja Fia vilkaisi nopeasti hikistä Erikiä, joka huudahti järkyttyneenä: -Mitä? Et voi olla tosissasi! Fia peitti hymynsä hiustensa taakse, jottei Erik huomaisi hänen ilkikurista ilmettään. - No jaa, ehkä ei tänään kuitenkaan, hän jatkoi lepytellen. -Ehkä ei ollenkaan, Erik sanoi topakasti. Tämä saa kelvata rouvalle. Voit katsoa paikat näille tauluille, niin miehet voivat kiinnittää ne seinälle samalla kun jatkavat täällä töitään
1853645.jpg
- Näin tuolla yhden sohvan, Fia huomautti. Haetaan se tänne olohuoneeseen.
1853618.jpg
Yhteistuumin he toivat sohvan takan ääreen.
1853623.jpg
Sohvalle oli unohtunut kirjailtu tyyny, joka toisti sohvassa olevia värejä. -Tyyny saakin jäädä siihen. Värit sopivat yhteen.
1853620.jpg
- Kappas, Erik ilkamoi. Minäkin soinnun tähän sohvaan ja koko huoneeseen vaatteissani olevien värien johdosta. Ehkä minäkin saan jäädä tähän?
1853643.jpg
- Ehei, kultaseni, vastasi Fia ja pyysi Erikin mukaansa näyttääkseen hänelle jotain.
1836359.jpg
Ensimmäisenä Erik huomasi seinää vasten jotain pylväitä, mutta tarkemmin katsottuaan, hän huomasikin sen olevan sängyn pääty. - Mistä sinä tuon olet löytänyt? Erik kysyi Fialta.
1836432.jpg
-Pieni uteliaisuus ei ole koskaan pahaksi, sanoi Fia salaperäisesti. Ei koskaan voi tietää, mitä aarteita löytyy mistäkin.
1836424.jpg
- Ihan kelpo sänkyhän se on, tuumi Erik katsellessaan samalla, kun Fia sijasi vuoteen uusilla lakanoilla.
1836415.jpg
- Minä voisin jopa heti nukahtaa siihen, Erik sanoi.
1836435.jpg
- Minä taas luulen, että vuode laitetaan kuntoon, Fia päätti.
1836442.jpg
- Vaikka tosi pehmeä sänky tämä kyllä on, hän sanoi istahtaen vuoteen reunalle.
- No, me ehdimme nukkua siinä monen monituista kertaa, Erik vastasi.
1853621.jpg
- Enpäs tiedä, Fia sanoi siihen. Sillä olen ajatellut, että Lili muuttaa tähän taloon kodistamme, sillä hän tarvitsee oman kodin itselleen ja lapselleen ja tämä viinitila tarvitsee jonkun asukkaan. Lili ikävöi kotiin Ranskaan, joten hän on sopiva ja luotettavaksi tietämämme henkilö pitämään huolta tästä tilastamme sitten kun se on muuttovalmis. Asia on päätetty.
Ja mitäpä siihen auttoi Erikin mitään sanoa.