Sofia on onnettomana etsinyt lastenhoitaja Liliä ja kadonneita lapsiaan pitkin Ranskan maata.
1513030.jpg
Hän on käynyt kurkistelemassa pienten kivitalojen ympäristöistä.
1513043.jpg
Hän on tutkinut suurten linnojen pihapiirejä.
1513092.jpg
Hän on kysellyt tapaamiltaan ihmisiltä vajavaisella ranskankielen taidollaan. Jotkut tarjosivat hänelle aterian, koska luulivat häntä hyvävaraisen perheen hyljätyksi tyttäreksi.
1513074.jpg
Lopulta Fia keksi laittaa etsintäkuulutuksen Lilistä...
1513086.jpg
kuten myös Erik-puolisostaan. Lehtiseen painettiin "On chercher dans tous les coins", ja sitä Fia kiinnitti jokaiseen mahdolliseen paikkaan. Muutamat ihmiset naureskelivat nähdessään Fian kiinnittämässä ilmoitusta, koska ilmiselvää oli, että mies oli karannut vaimonsa luota vieraan naisen kanssa. Kannattaako moista miestä enää etsiä? Paitsi tietenkin, jos hän on hyvin rikas..
1513025.jpg
Eihän Fia tietenkään tyhjin käsin kaupungeista palannut etsintämatkoiltaan vaan hän osti hyvin tärkeitä tavaroita kotiin tuomisiksi samalla kertaa, kun kerran matkusteli. Grassen kaupungista hän löysi aivan uskomattoman hienon tuoksuisia hajuvesiä, joita ilman ei voinut olla. Pakko oli ostaa iso varasto, jolla saattaisi lohduttaa myöhemmin itseään, mikäli perhettäkään ei löytyisi. Kyllä siinä kyyneleet kuivuvat, kun pistää arvokasta hajua korvan taakse!
1513094.jpg
Toisinaan Fia kuljeskeli sataman lähistöllä katsomassa laivojen saapumista odottaen milloin tahansa näkevänsä Erikin laivan lipuvan satamaan.

Kotona, Sinisessä Hetkessä samaan aikaan, Dagmar hankki kellon keittiön seinään (toimiva, vain patteri puuttuu).
1513137.jpg
Amandan muiden kiireiden vuoksi, Dagmar piti huolen lasten ateria-ajoista ja sehän oli helpompi toteuttaa, jos seinällä olisi kello.
1513066.jpg
Dagmar hankki uusia astioita täydentämään vajavaista astiastoa.
1513071.jpg
Hän valvoi lasten syömistä näiden ruokaillessa. Silloin oli hyvä, jos olisi tuoli, millä istua. Niinpä Dagmar hankki ruokailuhuoneeseen kangasverhoillut tuolit. Ne valmistettiin Katrinkadunpajassa Dagmarin toiveiden ja ohjeiden mukaan. (itse tehdyt)
Eikös Dagmar muistanut lasten lukumäärää vai näkökö se pettää, koska paikalla on vain puolet lapsista..
1513145.jpg
Ruokailun jälkeen hän päättää kiinnittää kylpyhuoneen seinään wc-rullien säilytysnauhan. Silloin kuuluu lasten äänekästä kiljuntaa pihalta.
1513120.jpg
Hänen saavuttuaan puutarhaan, hän näkee edessään tuntemattoman nuoren naisen lapsi sylissään ja kitara (pahvia ja ääriviivatarraa) olallaan. - No mutta! Hän ehtii huudahtaa ennen kuin ranskankielinen puheen sorina täyttää ilman Fannyn ja Johanin kujertaessa ja sorautellessa ärriä.- Mitä ihmettä? Amandakin saapuu paikalle.
1513122.jpg
-Bonjour! Sanoo Lili, jolla on kuin onkin pieni lapsi mukanaan. Amanda tarttuu Dagmarin käsipuoleen, ettei pyörtyisi tunnistettuaan vieraan ja nähdessään tämän kantamuksen. -Voi hyvänen aika, Amanda huudahtaa.
1513126.jpg
Dagmar hakee lapselle Erikin ja Fian yhteisten lasten vanhan kehdon, sillä kehtoa Lilillä ei ollut mukanaan. Lapsi oli syntynyt laivamatkalla Lilin ollessa tulossa Erikin laivassa Ranskasta takaisin Suomeen. Ja aivan totta, myös Fia oli tulossa kotiin. Lapsen syntymä oli pakottanut Lilin palaamaan Kuuralehtoon ajateltua aikaisemmin, koska Erikin täytyi jatkaa matkaansa Pietariin hakemaan lastia, eikä Lili voinut lapsensa kanssa seurata mukana.
1513172.jpg
Hän pääsi Erikin tuntemaan toiseen Turusta pohjoiseen matkalla olevaan laivaan. Joten tässä hän sitten oli. Lapsineen. Amanda ja Dagmar ihmettelivät melkoista muutosta, minkä Lili oli matkallaan kokenut. Eihän tyttöstä enää edes samaksi tuntenut. Uudet vaatteet, hattu ja kaikki.(ilman valmiita kaavoja väsätty). Niin, ja vielä tuo, tuo.. Eihän sitä yhtä asiaa voinut edes ääneen lausua.
1513133.jpg
Lapset olivat innoissaan saatuaan tutun hoitajansa takaisin. Ja mikä riemu siitä seurasi, koska Lili oli ottanut kitaransa mukaan. Sitä hän soitti lasten istuessa ympärillä ja laulaa rallatteli ranskankielisiä lauluja lasten yrittäessä matkia, minkä kykenivät.
1513129.jpg
Kaksin jäätyään Dagmar ja Amanda, jolla siinä kiireessä oli jäänyt vispiläkin käteen, pohdiskelivat uutta tilannetta. Mitäs nyt tehdään, he mietiskelivät itsekseen kumpainenkin. - Tuota, aloitti Dagmar varoen. Olisi kiva tietää lapsen isästä jotain.. Amanda nyökytteli päätään hyväksyvästi. - Ehkä meidän on aika puuttua peliin, hän myönteli. Niin, tietysti vain siinä tapauksessa, ettei lapsen isä..  -Niin, aivan, jatkoi Dagmar. Ketäs niitä täällä kylällä onkaan ilman vaimoa? Siis mikäli ei joku sieltä Ranskasta saavu...
1513098.jpg
Lilin mukana tulivat hänen vähäiset kalusteensa, jotka avuliaat kyläläiset kantoivat Lilin huoneeseen. Olihan nyt erinomainen tilaisuus nähdä ranskalainen lastenhoitaja ilmielävänä. Uusia juorujakin kyläläiset saivat viemisiksi muille kyläläisille kertoessaan lapsesta, joka Lilillä oli mukanaan. Niin, kuinkas vanhalta se lapsi olikaan vaikuttanut? Olikos siinä tuttua näköä..? Sänky patjoineen ja lakanat nostettiin nopeasti sisälle. (sänkyyn löytyi tarvikkeet kirpparilta: 3 puista lasinalustaa, joissa oli kaiverrukset valmiina, itse vahattu)
1513102.jpg
Kukallinen peite ja kaappi. Kyllähän noissa kelpaa nukkua. Juu, on aivan ranskalaisen näköistä, tuumivat kyläläiset.
1513112.jpg
Kaappiin tungettiin Lilin liinavaatteet. Äkkiähän nämä muutamat tavarat toki sisälle joutuivat. Mihinkäs se Lili lapsineen vilahti?
1513107.jpg
Päiväpeitteessä oli pitsisiä kukkia koristeena samoin kuin tyynyssäkin (tehty valmiista pitsinauhasta kiristämällä ruusukkeen muotoon) Olisikohan se itse nämä tehnyt, pyörittivät kylän ämmät päätään.
1513353.jpg
Niin kalustettiin Lilin huone valmiiksi niillä tavaroilla, jotka hän oli tuonut mukanaan kotoaan Ranskasta. Amanda lahjoitti hänelle Meän tyärten minihuusholli-piirissä punotun korin, jonka tekijänä oli joku Anja.
- Ei se Amanda ainakaan suuttunut ole tuohon lastenhoitajaan, koska hänelle lahjojakin antaa, mietiskelivät kyläläiset. Voihan se olla, tuota.., niin ihan luonnollinen selityskin lapsen olemassaoloon.
- Yleensä lapsen olemassaoloon on aina melko luonnollinen selitys, puuskahti siihen yksi kyläläisakoista jollekin miehelle.
1513153.jpg
Usein kuulivat tämän jälkeen Amanda ja Dagmar kitaransoittoa ja haikeasointuista laulua Lilin huoneesta. He olivat kuitenkin hyvin helpottuneita tiedosta, että Fia oli Erikin mukana laivassa, ja että nämä olivat yhdessä matkalla kotiin.

Hyvää Vappua Kaikille!