Tuohelan isäntä on pitkin kevättä ollut kuin tulisilla hiilillä, kuultuaan nimismiehen tulosta Kuuralehtoon. Tuohelassa kun oli ulkomailta tuotu arvokas matto, jollaisen nimismies oli huomannut SinisessäHetkessäkin olevan, ja jonka avulla nimismies sai vihiä Amandan vävyn epäilyttävistä puuhista. Tuohelassa pelättiin nimismiehen saavan tietoonsa, että heilläkin on samankaltainen matto, ja että he tuon takia joutuisivat epäillyiksi ties mistä hämäristä afääreistä. Ja mikä pahinta, Tuohelassa pelättiin maton menettämistä sydän syrjällään, sillä mistä sen tiesi, vaikka nimismies tulisi ja takavarikoisi koko arvokkaan omaisuuden. Joten ratkaisu oli keksittävä, eikä se ollut mitenkään vaikeaa, sillä tiedettiinhän hyvinkin nimismiesten yleinen lahjottavuus. Tuumasta toimeen siis.
1759832.jpg
Kuuralehdosta saapuneen viestin johdosta Tuohelasta pistettiin lähetys nopeasti matkaan, millä arveltiin nimismiehen leppyvän. Olihan tällä sentään omat hääjuhlat menossa, jonka vuoksi hän olisi kiinni ties kuinka pitkään, joten ei tarvinnut pelätä hänen ilmestymistään Tuohelaan. Lahjusten kera toivoteltiin onnea hääparille. Tämän luulisi ainakin saavan nimismiehen ajattelemaan pelkkää hyvää Tuohelan väestä. Amandalle saapui ompelutarvikkeita, kangasta ja pitsiä, sekä kaunis ruusuke, joista kaikista Amanda oli hyvin onnellinen. Saapuipa lähetyksessä pari kirjaakin, joista toisessa oli pitkä nimilista, mikä sai nimismiehen mietteisiin. Hmm, tämä myhisi. Vai sillä tavalla! No, tämäpä varsinainen hyvä vihje oli. Onpas Tuohelassa nähty kovasti vaivaa... (Arpajaisvoitto Tuohelassa olleessa kilpailussa. Kiitos, Arttu)
1759833.jpg
- Ja vielä tällaisen lahjan lähettävät, sanoi nimimies itsekseen. Ehkä en katso sitä kuitenkaan lahjomisyritykseksi.  Onhan nyt sentään häät. Ihmeteltyään aikansa valtavan taidokkaasti tehtyä pikkuriikkistä kukkopilliä ja luettuaan monen monta kertaa saamansa kortin, otti nimismies tavarat isoihin kouriinsa ja asetti ne ansaitsemalleen paikalle kaikkien ihailtaviksi.
1759836.jpg
- Jahas.. mietiskeli nimismies. Juupa juu, kuulinhan minä huhuja Tuohelassa olevasta... jostain.. Mitäs se nyt mahtoi ollakaan? Ja kukahan se oli, joka mainitsi asiasta? Hmm... Ehkäpä annamme asian olla... toistaiseksi.