Autiolla saarella haaksirikkoutuneena ollessaan, nimismies oli päättänyt rakentaa Amandalle kylpyhuoneen ennen kuin ottaisi tämän vaimokseen. Kuinka ollakaan, päätöksen tehtyään, ei nimismies aikaillut naimisiinmenon kanssa, vaan häitä alettiin tuota pikaa järjestää. Kaiken kiireen keskellä oli nimismiehellä ollut tekemistä riittämiin, olihan hänen pitänyt seistä tuon tuostakin ompelijan oven takana katsomassa, kuinka hääasu valmistui, ja että siitä tuli juuri sellainen, kuin hän halusi. Yhden pukutakin oli ompelija saanut keskeneräisenä heittää nurkkaan, koska kangas oli nimismiehen mielestä ollut liian arkista. Joten eihän ompelijan ollut auttanut kuin marssia kauppaan tilaamaan juhlavampaa kangasta. Hikihelmet otsalla hän oli peloissaan odottanut joka aamuista nimismiehen vierailua, ja ommellut kädet täristen tämän vaatimaa asua.
1753874.jpg
Lopulta vaatteet olivat onnistuneet nimismiestä tyydyttävällä tavalla, ja ompelija oli sujauttanut taskukellonkin asuun kuuluvan liivin taskuun, onnellisena kun pääsi vaativasta asiakkaasta eroon.
Mutta se kylpyhuone... Sillä nimismies seisoi aina sanojensa takana, olkoonkin että sanat olivat ainoastaan hänen mielessään. Luvattu siis mikä luvattu.
1753807.jpg
Nimismies palkkasi siis kyläläiset avukseen tekemään Kuuralehtoon kylpyhuonetta. Sinne saapui väkeä runsain joukoin, kuka mistäkin lähikylästä, asiasta kuultuaan. Arveltiin nimismiehen merkkaavan listaan, kuka on ollut apuna ja kaikki halusivat tuohon joukkoon kuulua, sillä mistä sitä tiesi, kuinka mies vihoittelisi niille, jotka eivät talkoisiin osallistuisi. Parempi oli olla hyvissä väleissä nimismiehen kanssa, varsinkin kun se nyt tuossa niin lähellä asustelisi. Mutta taitajia oli monen moisia, toiset saapuivat pelkästä uteliaisuudesta työtä tekemään, ja jälki oli sen näköistä. Tämän aikaansaannoksen nimismies heitti pihalle, tekijä mukanaan.
1753759.jpg
Seuraavaksi kyläläiset punoivat juonia, ja päättivät lahjoittaa jotakin Kuuralehdon puutarhaan, jotta sama onneton kohtalo ei sattuisi heillekin, kuin mikä oli kohdannut lavuaarin tekijää. Sillä he halusivat päästä ainakin hääherkkuja maistamaan. Takeeksi juhliin pääsylle, he toivat kaukomaista tilatun omituisuuden puutarhaan eikä kenelläkään ollut tietoa sen tarkoituksesta, kunhan nyt jotain arvokkaalta vaikuttavaa voitiin lahjoittaa.
1753768.jpg
Samalla tuotiin puutarhaan valo. Tästä nimismies varmaan ilahtuisi, tietäessään etteivät rosvot pääsisi livahtamaan puutarhaan salaa syyspimeilläkään.
1753770.jpg
Niinpä kookas lyhty sijoitettiin puutarhaan pimeimpään kulmaukseen näyttämään tietä hämärissä, ettei kukaan vahingossa sillalta lampeen putoaisi.
1753791.jpg
Poikien mielestä valaisin oli turhankin kirkas, sillä lampi oli heidän mielipaikkansa, vaikka sillalla leikkiminen olikin ankarasti kielletty. Mutta pojat on poikia...
1753793.jpg
Nyt pitäisi vaan olla hiiren hiljaa, ettei heitä kuultaisi ja osattaisi lammelta etsiä..
Mutta mitenkäs kävikään kylpyhuoneen kanssa..?
1746744.jpg
Nimismiehen riennettyä tarkistamaan tilannetta, hän huomasi patterin päälle tuodut purkit ja lattialla olevan harjan telineessään. -Hmm.., nimismies tuumi. Tästä taitaakin tulla kelpo kylpyhuone. Alku näyttää lupaavalta, hän kiitteli työntekijöitä.
1746747.jpg
Nimismies katsoi lähempää lattialla olevaa esinettä. - Hmm, hän tuumi. Kukista Amanda ainakin pitää.
1746754.jpg
- Onhan se tosin hieman outoa, että ne ovat lattialla..
1746764.jpg
- Ahaa, nimismies katsoi. Tässä siis on yöpotta..
1746761.jpg
- No, tämä lavuaarin tekijä onnistui edellistä paremmin, nimismies kiitteli.  Ja onpahan tämä tehnyt kaikkea muutakin tarpeellista.  Pyyheliinanaulakon teki Meän tyärten Heli
1746769.jpg
Nimismies käänsi päätään tarkastellessaan aikaansaannoksia. - Hmm, hana puuttuu.. Mutta saippuaa on yllin kyllin.
1746775.jpg
- Kyllä siinä kätensä ja kasvonsa voi peseskellä, nimismies myhäili tyytyväisenä jännityksestä kalpeana tunnustusta odottavalle tekijälle. - Aivan, voipas hyvinkin, ja nimismies taputti tekijää olalle. Mutta hanki vielä toinen hana, sillä Kuuralehdossa juoksee myös lämmin vesi.
1746793.jpg
- Kappas, huomasi nimismies katsoessaan kylpyhuoneen perälle. Mikäs se tuo on?
1746810.jpg
- Aivan, aivan, hän tuumaili. Kröhöm, niin.. onhan se selvää, että kaikilla täytyy olla... hmm.. tuollainen kylpyhuoneessa. Juu... niin.. että.. sitten sinne juhliin voitte toki tulla jo vähitellen.. Eiköhän tämä riittäne tällä kertaa. Sitä kukaan syömättä jaksa puurtaa...