Päiviteltyään aikansa Sinisen Hetken siivoa, Lili huomaa olevansa ainoa, joka voi tehdä asialle jotakin. Niinpä hän käy pikaisesti kyläkaupassa ostaen ensitöikseen monenlaisia ruokatarvikkeita, jotta saisi aterian loihdittua perheelle.
1415516.jpg
Kyläkaupassa tietysti ihmetellään tätä ulkomaaneläjää, joka ei osaa sanaakaan suomenkieltä eikä häneltä näin ollen voida kysellä Sofia-rouvasta mitään. Kyläläisiä kiinnostaisi ilman muuta tietää kaikki tapahtumien käänteet, ja heitä harmittaa, ettei Lili voi tyydyttää heidän uteliaisuuttaan.
1415585.jpg
Kyläläiset kuitenkin saavat Lilistä hyvän käsityksen, koska huomataan hänen olevan erittäin pystyvä ja käytännönläheinen ihminen, joka laittaa Sinisen Hetken elämän järjestykseen. Erik antaa Lilille vapaat kädet sisustaa talo mielensä mukaan, kunhan ostaa kaiken omiin nimiinsä eikä Erikin nimi näy tavaroiden omistajana. Niinpä Lili hankkii yhtä ja toista tarpeellista keittiöön, jotta ruoanlaitto olisi edes jotenkin mahdollista, ja tarvitsevathan astiat säilytyspaikankin.
1415542.jpg
Lili rakastaa ruoanlaittoa, joten tuon tuostakin hän loihtii mitä herkullisimpia aterioita...
1415532.jpg...ja pöydän hän kattaa täyteen ruokia, joihin ei ole Sinisessä Hetkessä totuttu.
1415587.jpg
Ostoskori oli aina täynnä vihanneksia keittiön lattialla ja milloin se tyhjeni, kiiruhti Lili kauppaan lisää ostamaan. Laulellen ranskankielisiä lauluja, hän kuljeskeli hameenhelmat hulmuten kylänraittia.
"J´ai ouvert ma fenetre, pour laisser entrer le soleil, pendant que tu dormais, A poing fermes...L´amour est un soleil qui m´a souvent chauffe le couer...", hän lauleskeli.
1415494.jpg
Lili tilaa ihmetystä herättäviä, mitä kummallisempia ja turhempia asioita myös, kuten tämän orkideaa muistuttavan kukkasen. Kyläkaupassa kummastellaan outoa kukkaa, jonka kauppias käärii paksuun paperiin, ettei se kotimatkalla palellu. -Kai sillä tyttöhuppanalla on koti-ikävä ja haluaa tuoda jotain, mikä antaisi kodin tuntua Siniseen Hetkeen, tuumailee kauppias muille asiakkaille, jotka norkoilevat kaupassa ihan ajankulukseen ilman sen kummempia ostotarpeita. Kauppias epäilee kyläläisten odottavan, että näkisivät Lilin saapuvan kauppaan ja sen vuoksi kuluttavat aikaansa kaupassa. Siitäpä saa kauppias mieleensä, että voisi laittaa tuon joutilaisuudenkin rahoiksi, ja niin hän alkaa myymään vastapaahdettua kahvia odottelijoille, jotka näin saavat syyn viipyä kaupassa pitempään.
1415471.jpg
Ihmetystä ei herätä ainoastaan Lilin ostokset vaan huomataan myös Erikin käyvän vaatehankinta-asioissa ostoksilla. Mukaansa kaupasta Erik valitsee tummansinisen puvun liiveineen sekä rusetin ja solmion. -Kylläpäs sitä ollaan niin tyylikkäitä uusissa vaatteissa, myyjätär kehuu. Ihan kuin olisitte juhliin lähdössä? Mitenkäs se..?
-Kiitos, otan nämä, keskeyttää Erik ja poistuu nopeasti samaa tietä kuin oli tullutkin.
Juorut saavat siivet alleen, kun porukalla pohditaan, mitä on mahtanut tapahtua. Tuleekohan Sofia kotiin enää ollenkaan? Miksi hän ei tullut muun perheen mukana? Ja miten Sinisessä Hetkessä oikein eletään, vieras nuori nainen saman katon alla!
1415469.jpg
Tyytyväisenä elämäänsä Lili hankkii kalusteita myös talon muihin huoneisiin. Onhan se ennenkuulumatonta, ettei perheen lapsilla ole vuoteita, missä nukkua. Niinpä hän tilaa Cocosta sängyt pojille. Eipä ole moista ennen nähtykään näillä main. Että sängyt päällekkäin? Onhan se perin outoa. Mutta hänhän onkin Ranskasta tullut.
1415619.jpg
Tyttöjen huoneeseen Lili tilaa samalla kirjoituspöydän, jonka äärellä tytöt voisivat vuoronperään raapustaa kirjaimia, sillä Lili on päättänyt opettavansa lapset lukemaan ja kirjoittamaan. Ja siihen tarvitaan kunnolliset työskentelytilat.
1415509.jpg
Alimmaisen kerroksen roosaan saliin Lili osti sohvan, jolle Erik heti istahti. -Onpas mukavaa saada sohva, hän tuumiskeli Johanille, joka kurkisteli sohvan takaa.
1415612.jpg
-Hmm, kyllä meitä on onnistanut, kun saimme Lilin luoksemme, Erik hymisi. -J´adore Lili, vastasi Johan, joka oli oppinut ranskaa ollessaan niin kauan Lilin hoivissa. -Vai s´ador, nauroi Erik ja katsoi Liliä, joka puolestaan katseli tätä perheidylliä hymy huulillaan.
1415546.jpg
Illemmalla lasten jo nukahdettua, Lili kattaa kahvin Erikille ruokasalin pöydälle, jolle hän on myös hankkinut kukkamaljakon.
1415591.jpg
-Assieds-toi, Erik kehoittaa, kun Lili tuo tarvikkeita huoneeseen.
1415573.jpg
Niinpä Lili istahtaa pöydän ääreen juomaan itsekin kupposen kahvia. Ilta vierähtää siinä heidän istuskellessaan.
1415614.jpg
Seuraavana päivänä saapuu Lilin aiemmin tilaama astiakaappi, jonne Lili järjestelee kahviastiaston odottamaan erikoisvierailuja.
1415513.jpg
Erikin tietämättä oli Lili palkannut miehiä kunnostamaan Sinisen Hetken kellaritilaa Erikin työhuoneeksi, koska aiempi työhuone vaikutti hänen mielestään liian pieneltä. Pienemmän huoneen hän aikoi kunnostuttaa itselleen, koska ei halunnut itselleen näin suurta huonetta eikä näin kauas muun perheen asumistiloista.
1415498.jpg
Lili kutsui Erikin katsomaan tulevaa työhuonettaan, mikä vaikutti ihan mukavalta keskeneräisyydestä huolimatta. -Assieds-toi, sanoi Lili Erikin mennessä työpöytänsä ääreen.
1415505.jpg
Erik istuutui pöytänsä ääreen ja huomasi Lilin hankkineen hänen pöydälleen puhelimenkin.
1415634.jpg
-Merci, kiitteli Erik Liliä. Tu est super! -Bon anniversaire, Erik, onnittelee Lili, sillä nyt oli kuin olikin Erikin syntymäpäivä. -Et bien dis donc, vastaa Erik, joka oli kokonaan unohtanut syntymäpäivänsä. -C´est gentil.
 1415637.jpg
Ja kuten Ranskassa on tapana, Lili onnittelee Erikiä poskisuudelmin.
1415642.jpg
Jossain kaukana tästä harmonisesta hetkestä onnellisen tietämättömänä viettää aikaansa Sofia-rouva, joka on ranskalaistunut ulkoasuaan myöten niin, että epäilee ettei Erik tuntisi häntä edes jos nyt näkisi hänet.