1286357.jpg
Fia toimitti Kuuralehdon pihalle tuulimyllyn, jonka hän oli lähettänyt postileiman mukaan Hollannista. Äidilleen hän kirjoitti kuulleensa miehensä Erikin laivan olleen hollantilaisessa satamassa, mutta päästyään viimein perille laivasta ei näkynyt varjoakaan. Tuulimylly oli ollut paketoituna satamassa laivanvarustajan konttorissa ja sieltä se oli Fialle annettu Erikin terveisten myötä: "Rakkaalle vaimolleni" siinä oli lukenut päällä. "Kohta en edes muista, miltä aviomieheni näyttää, valitteli tytär kirjeessään. Aivan sama, kenet poimin täältä mukaani kotiin. Näyttävät nuo ranskalaiset miehet muutenkin olevan niin kohteliaita ja vaimojansa kohtelevat kuin nämä olisivat kuningattaria. Minä taas olen täällä vieraassa maassa aivan hyljättynä, kielitaidottomana, seurassani vain tenavalauma ja keskenkasvuinen lastenhoitaja. Onneksi minulla sentään on rahaa, sitä tuntuu tililläni kummasti riittävän, on kyllä Erikin kunniaksi joka tapauksessa sanottava, että puilla paljailla en sentään ole. Ihmettelenpä oikein, mistä kummasta sitä rahaa riittää, mutta enpäs halua huolestuttaa sinuakin, äitiseni. Eihän minulla ole mitään hätää. Yksinäisyys ja ikäisteni seuran puute kai on tässä tilanteessa pahinta, mutta odotan kuitenkin Erikiä saapuvaksi milloin tahansa, jotta vihdoin voisimme tulla kotiin. Tässä nyt sitten tämä tuulimylly ja ostelinpas itsekin aikani kuluksi kaikkea kivaa kotiin. Laittele niitä siellä parhaaksi katsomallasi tavalla.
1286364.jpg
-Jahas, tässä on sitten linnunjuottoallas näköjään, mietiskeli Amanda. Täällä kotosalla ne linnut ovat kyllä juotavansa löytäneet ihan itsekseen. Eipäs ole ennen tarvinnut lintujen juomisesta huolehtia. Mutta olkoon nyt siinä, koska Fia niin haluaa. Ehkä siitä on lapsille enemmänkin iloa, kun saavat lintuja tarkkailla.
1277563.jpg
Amanda rakennutti kaarisillan pihamaalle, jotta polulta pääsisi laaksoon menevälle portille ja samalla sillalta voisi ihailla puutarhaa joka suuntaan. Tuulimylly sai paikkansa suihkulähteen vierestä.
1286366.jpg
Amanda hankki lapsille kumpaisellekin oman koiranpennun, joiden kanssa lapset saisivat telmiä. Kyllä ne olivatkin suloisia!
1250598.jpg
Lisäksi Juulialle tuli paketissa oma hieno helmin kirjailtu satiinirasia, johon laittaa aarteitaan.
1251382.jpg
Hän sai myös hempeänvärisen nallen...
1251395.jpg
ja toisenkin rasian, jonka hän laittoi huoneensa hyllykköön, johon myös ripustettiin tyttären saamat uudet mekot. Samuelin saama pupu unohtui koiranpentujen vuoksi portaiden alle istumaan.
1250603.jpg
Muutama kastelukannukin löytyi paketista. No, noille ainakin on tarvetta, koska Kuuralehdossa talvi on näköjään joutunut historiaan, sanoi Amanda. Saavatpa lapset huolehtia kukkien kastelusta porukalla.
1241600.jpg
Poikien huoneeseen Fia oli lähettänyt lampun.
1241607.jpg
Olihan se kyllä Amandan mielestä hieman omituinen lampuksi.
1241604.jpg
Mutta tärkeintä kuitenkin, että se valaisi huonetta. Sehän se on lampun tarkoitus, ajatteli Amanda. Mutta outo se oli, hän päätti. Samuelin mielestä seinille lampun tekemät varjot olivat aavemaisen hurjia. Haa, nyt voin taistella suuria vihollisia vastaan, hän riemuitsi. Eivätkä ne mahda minulle mitään, koska minä heitän ne seinille. - No, ehkä meistä toinen pitää lampusta, Amanda naureskeli.
1286399.jpg
- Mitähän tällä sitten tehtäisiin, eihän sillä mitään virkaa ole, Amanda katseli häkkyrää. -Se on lamppu, huusivat lapset. Se pitää laittaa turkoosiin huoneeseen ja lamppu sisälle, he neuvoivat Amandaa. -Vais niin, tämä hengähti. On sentään muna jo kanaa viisaampi. Niin, niin. Mutta mielessään hän oli helpottunut, koska häkkyrälle tulisi näin ollen jotain järkevää käyttöä. Mutta mistäs ne lapset oikein tiesivät... Ei kai se muu auta kuin kutsua sähkömies paikalle asentamaan lamppua...Vai pitäisiköhän kiivetä itse, hän mietti. Kehtaako moista kenellekään ihmiselle näyttää.