Amanda oli saanut kuulla, että Kurjenpolvessa kokoontuisi Meän tyärten kerho. Niinpä hän pakkasi kimpsunsa, kampsunsa ja aikuisen väkensä mukaan, sulloutui "bussiin" ja lähti oitis matkaan. Olihan sitä nyt miestänsä näytettävä Vailille. Vihdoin, kun mies oli saanut kunnon tamineetkin ylleen, oli siinä kerrassaan jotain näyttämistäkin.
2125343.jpg
Oli vietävä samalla iso korttinippu Minihuushollien väelle, ja väen kokoontuessa Kurjenpolveen kerhoon,  oli kortit hyvä antaa, postin kulkuun kun ei ollut enää luottamista ollut pitkiin toveihin Suomen jouduttua Venäjän vallan alle. Toista se oli ollut Ruotsin vallan alla ollessa. Posti oli tullut ajallaan, sillä kuninkaan postilähetit olivat kerskailleet koreilla vaatteillaan ja mielihyvin kuljeksineet kylillä postiasioissa. Sitä samaa ruotsalaista verta näytti olevan Amandan sukujuurissa, sillä hänen piti totta maar käydä peilaamassa myös miehensä vaatteita, jotka oli itse tälle ommellut.
2130646.jpg
Mutta Vaili-neiti ei ollutkaan Kurjenpolvessa vaan oli lähtenyt yllättäen etelään joulun viettoon. Hän oli jättänyt kuitenkin Kuuralehdon väelle yllätykseksi paketin, jossa oli vaaleanpunaista kangasta, kukkaruukkuja, joulukukka ja jotain muuta pientä ja jonka Amanda visusti korjasi talteen.
2130648.jpg
Hetken seurasivat Amanda ja Calle Meän tyärten kynttelikköjen rakentelua, ja koska ihan kelvollisia niistä tuli...
2130638.jpg
... päättivät he ottaa niistäkin pari mukaansa kotiin Kuuralehtoon, kun ilman saivat. Kotona he koristelivat hieman lisää isompaa kynttelikköä, sillä se annettaisiin Erikin ja Fian taloon, mihin mikään ei kelpaisi ilman ylimääräisiä hörhelöitä. Niinpä Amanda kietaisi rusetin kynttelikön ympärille ja laittoi tinakupit kynttilöiden juureen estämään steariinin valumisen hienoille pöytäliinoille, joita tosin ei kovin montaa SinisessäHetkessä ollut.
2130641.jpg
Amanda ja Calle saivat käsiinsä Vailin tarpeettomasta, vanhasta varastosta vanhan käsinmaalatun arkun, jonka Vaili oli jättänyt oven pieleen. Sen päällä oli lappu, jossa luki: "Tämän saa ottaa kuka huolii. Terveisin Vaili". Niinpä Amanda, joka ei mitään käyttökelpoista voinut jättää lojumaan mihinkään, käski Callen ottaa laatikko kainaloonsa, koska hän näki jo silmissään, mihin käyttöön arkun laittaisi...
2130653.jpg
Amandan päällystettyä vaaleansiniseksi maalatun kukkakuvioisen arkun kankaalla ja koristeltuaan sitä nauhoin ja rusetein, sai Calle lopulta viedä arkun tyttöjen huoneeseen lelulaatikoksi.
2130654.jpg
Calle mietti hetken, jos laatikkoon pitäisi kerätä lelut lattialta, mutta antoi kuitenkin tavaroiden jäädä silleen, sillä Amanda huuteli häntä ruokasalista.
2130658.jpg
- Luuletko, että kynttelikkö on siinä hyvällä paikalla? Amanda halusi tietää. - Oikein hyvä on, Calle vastasi katsahtaen samalla itseään peilistä. Kyllä vain! Kyllä oli mies muuttunut saatuaan jouluksi uudet pyhävaatteet päälleen. Hänellä ei koskaan aiemmin ollut ollutkaan yhtä koreita vaatteita. Eihän niitä pois tehnyt mieli edes riisua, vaikka...
2130674.jpg
... Amanda oli levittänyt Kurjenpolvesta saamiaan tapetteja rosaan saliin, ja nähtävästi suunnitteli tapetointia huoneeseen.
2130670.jpg
- Hetkinen, Calle mietiskeli. Kohta on joulu... Ajattelitko, että tapetit laitetaan ennen joulua?
2130683.jpg
- Niin, Amanda myönsi. Mitäs sanot siihen? Vain tuohon yläosaan, sillä ei tätä riitäkään koko huoneeseen. Kyllä tästä tulisi upea! Ajattele, miltä Fian ja Erikin talo tulee näyttämään!
2130665.jpg
- Mikäs tämä sitten on? kysyi Calle nähdessään toisen Kurjenpolvesta peräisin olevan pienen tapettirullan.
- No, se on sitten harkinnan alla, miten laitamme nämä, Amanda tuumasi.
- Me? vastasi Calle. Taidamme pyytää apuun remonttimiehen. Minun remonttivaatteeni kun joutuivat jonnekin enkä löydä niitä mistään...
2130590.jpg
Sillä aikaa Samuel ja Johan olivat ottaneet toisen Meän tyärten kerhosta tuodun kynttelikön päättäen viedä sen Amandan keittiöön. Laskiessaan kynttelikköä pöydälle Johan tönäisi suklaakonvehteja täynnä olevan kulhon nurin. Konvehdit kaatuivat pitkin poikin liinalle. -Senkin hutilus! Samuel parkaisi. Nyt mummin liina sotkeentuu! Että sinun aina pitää hutiloida!
2130606.jpg
- Eipäs mitään, kyllä hätä keinot keksii, Johan sanoi pikkuvanhasti, sillä hän tunsi itsensä oikein isoksi saatuaan Amandan ompeleman kiiltäväkankaisen paidan vihdoin ja viimein.
2130587.jpg
- Kulho tuolille pöydän viereen ja sinne pudotetaan kaikki konvehdit! Johan ilakoi keksittyään mielestään oivan ratkaisun. - Ei ole hyvä ajatus, Samuel totesi. Suklaat jäävät tuolin käsinojalle. Ja sitä paitsi kohta minun uuden paitani hiha on ihan suklaassa. Mitäs Amanda siihen sanoo, kun pilaan valkoisen paitani?
2130603.jpg
- Laitetaan kulho lattialle, Johan keksi. Minulla on tummempi paita, jossa suklaatahrat eivät näy. Minä voin auttaa. Työnnetään nyt konvehdit kulhoon.
2130617.jpg
- Katso nyt, senkin apina, Samuel torui pikkuveljeään. Ei yhtään konvehtia kulhossa! Kaikki meni matolle. Että sinun kanssa aina joutuu vaikeuksiin! Enkä minä voi niihin koskea, koska muuten sotken paitani.
2130622.jpg
- Hei, minä keksin, huudahti Johan haettuaan lapion pihalta. Tällä tämä ratkeaa kuin tyhjää vain. Minä lapioin suklaat kulhoon.
2130632.jpg
- Olihan hyvä, että kaadoin suklaat, Johan sanoi suklaata mutustellen saatuaan lopulta kaikki lapioitua kulhoihin. - Joo, Samuel vastasi suklaata syöden hänkin. Ja sitä paitsi ei näitä enää kukaan muu voi syödä, koska ne ovat olleet lattialla, joten pistele nopeasti kaikki suuhusi, ettei kukaan huomaa mitään. Eivät ne muista koko konvehteja olleenkaan, kun syömme kaikki.